Ez az összetevő varázslatosan puha és szaftos palacsintákat varázsol az asztalra – Mindmegette.hu.

Rengeteg palacsintarecept létezik, de ez talán még nem került a figyelmed középpontjába. Képzeld el, hogy a puha palacsinta és a felfújt tökéletesen egyesül, így születik meg ez a különleges étel, amely édes és sós változatban egyaránt elkészíthető. Ez a palacsinta egy igazán különleges, megújult változata, amelyhez elengedhetetlen a maradék kenyér felhasználása! Ideális reggeli, amely garantáltan feldobja a napodat.
A puha palacsinta mennyei finomság, sokan keresik a szakadásmentes receptet, amiből nagy mennyiséggel lehet készíteni, ugyanis a kevés palacsinta nem palacsinta. Létezik almás változata, sós formája, sőt kelt verziója is, illetve egy átmenet a palacsinta és a felfújt között, amit Jacques Pépin francia séf is elkészített. Ez a palacsinta sósan és édesen is ehető, ráadásul maradékmentésre is használható, és nem is kell hozzá sok minden, elég akár csak két szelet kenyér is.
A szikkadt vagy éppen csak állott péksütemények sokféle kreatív módon újrahasznosíthatók. Készíthetünk belőlük ízletes bundás kenyeret vagy akár egy laktató kenyérfelfújtat is. Ha a péksütemény már annyira kiszáradt, hogy nem igazán élvezhető, remek házi panírmorzsaként is megállja a helyét. Ha csak egy-két szelet kenyér, esetleg egy kenyérvége maradt, reggelire finom palacsintát varázsolhatunk belőle. Jacques Pépin séf palacsinta receptje rendkívül egyszerű, és bátran variálhatjuk az ízeket a saját ízlésünk szerint.
Ezt a receptet édes változatban is elkészíthetjük, ha kihagyjuk a hagymát és a petrezselymet. Helyette tehetünk bele finomra vágott almát vagy körtét, és egy-két kanál cukor vagy méz is remekül édesíti a fogást. Tálaláskor, akárcsak a francia pirítós vagy a bundás kenyér esetében, porcukorral megszórva, mézzel meglocsolva és friss gyümölcsökkel díszítve még különlegesebbé tehetjük az élményt.
Maradék péksüteményekből desszertet készíteni több szempontból is remek ötlet. Először is gazdaságos megoldás, hiszen így elkerülhetjük az élelmiszer-pazarlást, és a szárazabb péksütemények, mint például a kifli vagy a kalács, új életre kelhetnek. Másrészt így lehetőségünk van arra, hogy különböző alapanyagokat és ízeket kombináljunk, kiéljük a kreativitásunkat.