K-Active Terápia

A Kineziológiai Taping by K-Active terápia alapszemlélete az emberi testet olyan egységként szemléli, amely a test sokrétű egymással szoros kapcsolatban lévő struktúrák hálózata - pl.a bőr, a fascia, az izmok, a meridiánok, stb. Anatómiai ismeretek, valamint egy alapos megtekintés, a funkcionális vizsgálatok, a screening(szűrő)- és izomtesztek a bőr-és fascia- eltolásokkal együtt nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a test teljeskörű működésrendszerét megértsük.

A centrális felhelyezés, - így pl. a mellkas és has területeire való felhelyezés is – a test állapotának (bodyconditioning) általános javulásához vezet, és az autoreparatív (öngyógyító) folyamatok alapjait adja. A lokális felhelyezés –a sérült struktúrák területeire – ennek csak kiegészítése. A tesztek újbóli végrehajtásával győződhetünk meg arról, hogy a felhelyezés helyes volt-e vagy sem.

Felhasználási lehetőségek

Bármely fájdalom esetén / megelőzésben / posztoperatív- és poszttraumás állapot esetén / orthopádiában / sportfizioterápiában / lymphológiában / neurológiában / belgyógyászati problémák esetén / nőgyógyászatban / gyermekgyógyászatban.

Felhasználási területek (példák)

Fájdalom / mozgáskorlátozások / funkcionális problémák esetén / sportsérülések / arthrozis / gerinc- és porckorong problémák / izomfeszülés / ishialgia / SI problémák / fejfájás / migrén / epicondilitis / Carpal-Tunnel-szindróma / nyiroködémák / bénulás / menstruációs panaszok / inkontinencia és további indikációk.